Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Οι ρεαλιστές και οι απαισιόδοξοι είχαν πάντα δίκιο…


Μας λένε ότι πρέπει να γίνουμε ανταγωνιστικοί, να δουλεύουμε με 500 ευρώ, ανασφάλιστοι και ευέλικτοι , να μην αγωνιζόμαστε γιατί μόνο με τις δικές μας θυσίες θα βγει η χώρα από την κρίση. Όπως μας λένε κάνουν την κρίση ευκαιρία χαρίζοντας δισεκατομμύρια στις τράπεζες και υλοποιώντας όλη την αντεργατική ατζέντα των βιομηχάνων.

Ως συνέχεια αυτής της πολιτικής του μνημονίου, ήρθε ο νόμος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που δημιουργεί το νέο εργαζόμενο της κρίσης και μετατρέπει το πανεπιστήμιο σε χώρο κερδοφορίας του κεφαλαίου. Έτσι αντικαθιστούνται τα πτυχία με ατομικούς φακέλους πιστωτικών μονάδων, μπαίνουν δίδακτρα και συνδέεται το πανεπιστήμιο με την αγορά. Το νέο ανταγωνιστικό πανεπιστήμιο θα λειτουργεί για τις επιχειρήσεις, θα χρηματοδοτείται και θα διοικηταί από αυτές.

Η αρχή της υλοποίησης των παραπάνω προϋποθέτει την συγκρότηση των συμβουλίων διοίκησης, που θα απαρτίζεται από 8 μέλη ΔΕΠ, 1 φοιτητή και εξωπανεπιστημιακούς (μανατζερ, παράγοντες του δήμου κτλ.). Στις 31 Ιανουαρίου η διορισμένη από το υπουργείο οργανωτική επιτροπή διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη των 8 μελών ΔΕΠ από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Αυτοί που το Σεπτέμβριο μας έλεγαν ότι είναι μαζί μας ενάντια στο υπουργείο απλώς δεν θελαν τις καταλήψεις για να υπερασπιστούν τη σχολή, αποδεικνύονται τα καλύτερα τσιράκια του υπουργείου μέσα στις σχολές, λέγοντάς μας ότι δεν γίνεται αλλιώς απ’ το να εφαρμόσουμε το νόμο.

Εμείς λέμε ότι δεν κάνουμε βήμα πίσω από τα δικαιώματα μας σε αξιοπρεπή μόρφωση και εργασία. Η μάχη για τη ματαίωση αυτών των εκλογών δεν είναι μια μάχη που δίνεται μόνο για το πώς θα διοικείται το πανεπιστήμιο αλλά για τη μη εφαρμογή αυτής της πολιτικής. Μια μάχη για την υπεράσπιση των πτυχίων μας, των εργασιακών μας δικαιωμάτων και για το δικαίωμα της νέας γενιάς στη μόρφωση ενάντια σε κάθε ταξικό φραγμό. Ή εμείς ή αυτοί!


....μέχρι να αποδειχτεί ότι είχαν άδικο!


31 Γενάρη ματαιώνουμε τις εκλογές!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου