Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού Βόλου για την Αντιφασιστική πορεία (Παρασκευή 8/6)



Οι Νεοναζί ... στον αέρα

Η επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη, εκπρόσωπου τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής της, στις δυο υποψήφιες βουλευτές της αριστεράς (Ρένα Δούρου (Συ.Ριζ.Α) και Λιάνα Κανέλη (Κ.Κ.Ε) ) αποτελεί την συνέχεια μιας επαναλαμβανόμενης τακτικής των Νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Τόσο η χρήση βίας, όσο και η επίθεση σε δυο γυναίκες δεν ήταν καθόλου τυχαίο γεγονός. Άλλωστε η θέση της Χρυσής Αυγής για την κατωτερότητα του γυναικείου φύλου και η βίαιη πρακτική σε μετανάστες και κινήματα με την συνεργασία της αστυνομία είναι γνωστή.

Η Χρυσή Αυγή επιλέγει να στοχοποιήσει τους μετανάστες, οι οποίοι αποτελούν τα εξιλαστήρια θύματα μέσα από την προπαγάνδα Μ.Μ.Ε – Κυβερνήσεων για την πολιτική των μνημονίων που εφαρμόστηκε, ενώ στόχος της είναι οποιοσδήποτε αγωνίζεται για δικαιώματα, ελευθερίες, δημοκρατία και απέναντι στα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου δηλαδή οποιοσδήποτε οι απόψεις του δεν συνάδουν με τις δικές της. Η Χρυσή Αυγή επιλέγει να στοχοποιήσει το σάπιο πολιτικό σύστημα και τους εκφραστές του (ΠαΣοΚ, Ν.Δ), ενώ στην πραγματικότητα στόχος της είναι η αριστερά με τα προτάγματα και την πάλη της για μια διαφορετική κοινωνία. Ούτως ή άλλος, τα κόμματα του σάπιου πολιτικού συστήματος είναι αυτά που την συντήρησαν,την χρηματοδότησαν, έφεραν στο προσκήνιο τις φασιστικές αντιλήψεις (Στρατόπεδα συγκέντρωσης (Χρυσοχοίδης), επανακατάληψη πόλεων (Σαμαράς), Οροθετικές (Λοβέρδος)) και συγκυνέρνησαν με την ακροδεξία του ΛΑΟΣ, με την Χρυσή Αυγή να αποτελεί το πιο σκοτεινό κομμάτι του κράτους που δημιούργησαν.

Καλούμε τους πολίτες της Μαγνησίας να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στην πολιτική των μνημονίων της εξαθλίωσης που είναι στην ίδια κατεύθυνση με τους αγώνες για δημοκρατία ενάντια σε φασιστικές λογικές και να συμμετέχουν στην αυριανή αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στις 7 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.


Νεολαία Συνασπισμού Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου